ГОСПОЈИНСКИ ДАНИ У ВРБЉАНИМА

ГОСПОЈИНСКИ ДАНИ У ВРБЉАНИМА

Датум објаве: 12.06.2017
Објављено у: Новости

Раденко Бањац, Начелник општине Рибник, разговарао је са представницима Удружења Врбљанаца о обиљежавању Госпојинских дана у Врбљанима који ће се одржати од 26. до 28. августа ове године. Драган Којић, предсједник Управног одбора Удружења Врбљанаца, каже да је Велика Госпојина слава цркве у Врбљанима и народни збор, и да ове године планирају овај догађај обогатити садржајима. „26. август ћемо посветити школи у Врбљанима јер ове године се навршава 50 година њеног постојања.

Другог дана планиран је турнир у малом фудбалу, док је 28. август литургија и програм у оквиру цркве“, рекао је Којић. Општина Рибник је подржала идеју Удружења Врбљанаца. „Општина Рибник ће се свакако укључити у организацију ове манифестације. Размишљамо да је назовемо Госпојински дани, и да буде од Велике Госпојине, која је слава цркве у Врбљанима када се одржава и велики народни збор, до Мале Госпојиме, која је слава општине и цркве у Горњем Рибнику“, рекао је Бањац.

Он је нагласио да је сједиште Удружења Врбљанаца у Темерину с којим ће општина Рибник до Мале Госпојине потписати споразум о братимљењу општина.

Текст и фотографија: Весна Кевац
Преузето са сајта Општине Рибник

Коментари су угашени.