ТРЕЋИ ГОСПОЈИНСКИ ДАНИ У ВРБЉАНИМА

ТРЕЋИ ГОСПОЈИНСКИ ДАНИ У ВРБЉАНИМА

У организацији Удружења Врбљанаца, а у сарадњи са општином Рибник, у суботу су почели трећи по реду Госпојински дани. На школском игралишту у Доњим Врбљанима одржан је турнир у малом фудбалу у којем су учествовале четири екипе сениора и двије јуниора. Заједничким средствима од 20.000 КМ Удружења Врбљанаца и општине Рибник игралиште је уређено, постављена је ограда, голови и трибине.

„Наш циљ је да вратимо некадашњу славу госпојинских дана у Врбљанима, када се овдје скупљало са свих страна. Намјера нам је да се омладина овдје скупља као што се то деслио синоћ, прексиноћ и ево данас на овом игралишту које је јако добро направљено“, рекао је Драган Којић, предсједник Управног одбора Удружења Врбљанаца.

Госпојински дани су значајни како за Врбљане тако и за општину Рибник. „На овај начин покушавамо да у сарадњи са завичајним удуржењима, у овом случају са Удружењем Врбљанаца, сачувамо ова наша села и да сви заједно учинимо све да та села не изумру. А поред тога они који дођу у свој крај треба да се осјећају угодно, да имају добар пут, струју, воду…, а од данас имамо једно добро игралиште које је уређено на иницијативу Удружења Врбљанаца“, рекао је Небојша Караћ, начелник општине Рибник. Караћ је додао да ће у наредном периоду одржати састанке на којима ће договорити даљну сарадњу.

Коментари су угашени.